dinsdag 28 april 2009

Pasta scampi

De zomer komt eraan en wie heeft er dan niet graag een beetje vis :)

Ingredienten:
- olijfolie
- een pak scampi's
- 2 teentjes look
- een scheutje cognac
- gepureerde tomaat
- room

Bereiding
1) Neem een braadpan en verhit de olie erin (een bodempje olie)
2) Bak de scampi's ongeveer 2 minuten in de olie (als ze roze zijn, zijn ze goed)
3) Haal de scampi's uit de pan en laat ze uitdruppen op een bordje met keukenpapier.
4) In de pan met overblijvende olie van de scampi's, voeg je de verhakkelde look toe.
5) Voeg daarbij een scheutje cognac en laat het voor de helft inkoken
6) voeg een beetje tomatenpuree erbij en roer alles goed om
7) laat 10 minuten pruttelen
8) voeg de room toe en roer het eronder
9) zet de saus op een laag pitje en voeg de scampi's terug toe zodat ze terug warm zijn.

De saus is klaar, je kan de pasta koken terwijl de saus nog op een laagv uurtje blijft staan

Buon appetito!!!

donderdag 23 april 2009

Eerste nationale Espresso Day


Op vrijdag 17 april werd in Italië de eerste nationale Espresso Day gehouden. Deze werd georganiseerd door het Istituto Nazionale Espresso Italiano. In Italië is de koffie immers heel populair. Aan de eerste Espresso Day deden ongeveer 3500 bars mee. Iedereen die een espresso bestelde kreeg een gratis boekje met interessante weetjes over espresso. Volgens Luigi Odelli van het Espresso-instituut is een goede espresso te herkennen aan een crema-laag die hazelnootkleurig is en neigt naar donkerbruin of testa di moro. Deze laag mag geen bolle bubbeltjes bevatten. Het aroma moet tonen bevatten van bloemen, fruit, pane tostato, geroosterd brood en chocolade. Dit moet je ook allemaal kunnen proeven. Het aroma moet immers minutenlang in de mond blijven hangen.


woensdag 15 april 2009

Shoppen in Antwerpen... Zoeken naar de Italiaanse mode


in De korte Gasthuisstraat vind je de laatste schoenenmode uit Italië. Op de buitenkant van de winkel staat toepasselijk ' I love Italian shoes'. Onder andere de schoenen van Fornarina zijn hier te bewonderen. De moeite waard om op zoek te gaan naar de perfecte zomersandaal of de ideale uitgaansschoen.

Aan de Oudaan kan je ook je hartje ophalen als je houdt van Italiaanse kledij.
Patricia Pepe(Oudaan 15) en Fornarina (oudaan 1b) zijn de blikvangers van deze buurt. Patricia Pepe heeft een aparte lijn voor jonge vrouwen: "only 4 stylish girls". De prijs is lager dan de gemiddelde prijs van Patricia Pepe, dus betaalbaarder voor de jonge vrouwen.Patricia pepe brengt lingerie, kinderkleding, mannen -en vrouwenkledij op de markt. Tijdens de zomer van 2009 zal de nieuwe strandkleding op de markt verschijnen. Ontwerpers Patrizia Bambi en Claudio Orreo doen hun uiterste best om aangename kledij te ontwerpen voor de jonge vrouw. Sinds kort heeft Patricia Pepe een webshop gelanceerd op patriciapepe.com. De webshop bestaat uit 2 delen: één voor de actuele collectie en de andere is een outletwinkel.

Fornarina staat bekend voor trendy collectiewaar prints en kleuren van belang zijn. Fornarina kledij is vooral voor de jonge vrouw, maar niet zo goedkoop. Hier kan je ook leuke accessoires vinden.


Pinko heeft sinds vorig jaar een nieuwe winkel geopend in de Huidevetterstraat 42a. Hier kan elke jonge vrouw dromen van leuke kleedjes, broeken en shirts,...Maar om hiervan in je kast een kledingstuk te hangen, moet je toch iets dieper in je portefeuille duiken. Pinko noemt zichzelf het It-girl label. De kledij voor de mode bewuste, trendy en luxueuze jonge vrouw en dat idee vind je ook terug in winkel in Antwerpen. De adembenemende winkel bevindt zich in een mooi pand met hoge plafonds.
Je vindt er de oude schoorsteenmantels en mooie witte marmer op de vloer en de muren. aan de pashokjes voel je onder je voeten fluffy warm wit tapijt. Zalig om op te lopen. Aan de overkant vind je op hoek (nr 51) de winkel Gucci.

Iedereen kent Gucci wel van naam, maar weinige zijn gegadigd om er te kopen door het duurdere prijskaartje. Maar eens even binnenlopen in de winkel is meer dan de moeite waard.

In de Nationalestraat 35 vindt je Liu Jo. Liu Jo is vooral voor vrouwen die op zoek zijn naar smaakvolle trendy kleding die toch casual gedragen wordt. De collectie is zeker en vast niet gericht op een bepaalde leeftijd. Wat dit merk vooral kenmerkt is de materiaalkeuze: van high tech stoffen tot canvas. De winkel is ook een streling voor het oog.
Je vindt in de nationalestraat (nr 11) de winkel Diesel. Ook heeft Diesel een winkel op de Meir, maar deze is meer gericht naar de jongeren. De Diesel winkel in de Nationalestraat focust zich vooral op de 'coole' volwassenen. Vaak zijn er maar een paar exemplaren van een bepaald kledingstuk. Ook vind je hier alle soorten modellen van jeans voor zowel man als vrouw.
David Mayer vind je in de nationalestraat 64. Deze keer geen vrouwenwinkel, maar een rasechte mannenwinkel. Hier kan de man alles vinden, het totaalpakket. Van kleding, schoenen tot accessoires en parfum. Elk kledingstuk krijgt een eigen special touch.


Op Hopland vindt je dan weer de winkels Emporio Armani(nr.16-22) en Olivier Strelli
Armani kan je zeker en vast klasseren onder de dure merken, maar het is altijd wel leuk om eens langs de etalages te lopen. je kan er ook alles vinden: brillen, tassen, parfum, horloges, kledij. Alles is even verfijnd en tijdloos en ontzettend duur...
Olivier Strelli heeft op hopland zowel een dames als een herenwinkel geopend. Zowel in de stadsfeestzaal als op Hopland 35 vind je Olivier Strelli in al zijn glorie. vind je hier schoenen en andere accessoires. Olivier Strelli staat ook bekend voor zijn levendige kleuren en stijlvolle kledij die toch nog casual gedragen kan worden.


Mario op zijn best



Lekker genieten bij Mario
  
In de Kammenstraat 71 vind je een klein restaurantje met grote chef-koks.
Het is een klein restaurantje waar je beneden de chefs aan het werk kan zien door de open keuken en waar je take away schotels kan bestellen. Om te eten moet je boven zijn. 

Vader, schoonzoon en zoon werken de ziel uit hun lijf om het echte Italië op je bord te brengen. De  Cannelloni en de lasagne zijn echte aanraders
De prijzen liggen misschien iets hoger dan de doorsnee Italiaan, maar het is zeker en vast meer dan de moeite waard... 
Als dessertje koffie met...Tiramisu . Een echte aanrader. Vooral omdat deze
tiramisu met cognac in plaats van amaretto gemaakt is. Daardoor is de 
tiramisu veel zachter en overheerlijk smeuïg. Het water loopt me in de mond
als ik er aan terug denk. 
Wat vooral opmerkelijk is dat ze kiezen voor kwaliteit
in plaats van winst... Want ze zijn alleen tijdens de lunch open en niet 's avonds
Je kan wel in de dag en 's avonds take away halen. Doordat ze alles vers maken
pasta, sauzen, ossobuco en andere pasta's hebben ze niet de tijd  's avonds het
restaurant te bezorgen. Maar de take away recepten zien er fantastisch uit.

vrijdag 10 april 2009

Fashion News

* Gucci Versace Brioni Anna Molinari *

Gucci, Brioni, Anna Molinari en Versace slaan de handen in elkaar om de slachtoffers van de aardbevin in Italië te steunen. De modehuizen zijn zwaar onder de indruk. Het modemerk Brioni maakt deel uit van de regio Abbruzo en zijn nauw betrokken bij de gebeurtenissen. Aan hun gebouwen is er geen schade vastgesteld. Maar voor hen dreigt ook nog steeds gevaar.


* Valentino *

De eighties revival wordt niet door iedereen enthousiast ontvangen! Valentino vond het dan ook het de minst stijlvolle periode ooit! Hij begrijpt niet waarom mensen dat willen herbeleven, vrouwen zagen er volgens hem uit als voetbalspelers! Valentino staat bekend om zijn veelvuldig gebruik van rood in zijn collecties. Het is ook een kleur die deze zomer niet te vermijden is. " Alsof mensen plots ondekt hebben dat het een mooie kleur is. Wel, ik wist 45 jaar geleden al dat het een mooie kleur is."

Photobucket

Diesel hotel

Al wie gefascineerd is door mode, weet al waar die zijn vakantie gaat doorbrengen! Wilbert Das, creatief directeur van Diesel, opent binnenkort het UXUA hotel in Transcoso. Transcoso is een klein vissersdorpje aan de kust van het Braziliaanse Bahia. Het hotel biedt ruime individuele villa's of casa's aan met één tot drie slaapkamers en eigen zwembad. Niet al te min dus!

Photobucket


Andere faciliteiten zoals een restaurant, loungebar en spa zijn er ook voorzien. De eerste lucky ones om het hotel te testen waren de bandleden van U2 en enkele ontwerpers van het juwelenmerk Bulgari. Je zou enorme bedragen verwachten, maar een casa voor twee personen kost ongeveer 300 euro per nacht. Al bij al valt dat nog goed mee! ;-)

Voor meer info kan je terecht op:
http://uxuacasahotel.com/

dinsdag 7 april 2009

Insalata Caprese

Nu het stilaan terug warmer begint te worden, hebben veel mensen graag iets fris om te eten.
Ideaal en zeer snel is de insalata caprese

Ingrediënten
1) grote, rijpe vleestomaat
2) 125 gr. mozzarella
3) olijfolie extra vergine
4) zout en peper
5) verse blaadjes basilicum
6) sla

Bereiding:
1) Snij de tomaten en mozzarella in schijven
2) Neem een plat bord en maak er een bed van sla op
3) Leg de tomatenschijfjkes erop en op de tomaten de mozzarellaschijfjes
4) Kruid alles met olijfolie, peper en zout (voor de liefhebben kan je er altijd ook een tikkeltje balsmico azijn erbij doen)
5) Werk het bord af met de verse blaadjes basilicum

Buon Appetito