woensdag 15 april 2009

Shoppen in Antwerpen... Zoeken naar de Italiaanse mode


in De korte Gasthuisstraat vind je de laatste schoenenmode uit Italië. Op de buitenkant van de winkel staat toepasselijk ' I love Italian shoes'. Onder andere de schoenen van Fornarina zijn hier te bewonderen. De moeite waard om op zoek te gaan naar de perfecte zomersandaal of de ideale uitgaansschoen.

Aan de Oudaan kan je ook je hartje ophalen als je houdt van Italiaanse kledij.
Patricia Pepe(Oudaan 15) en Fornarina (oudaan 1b) zijn de blikvangers van deze buurt. Patricia Pepe heeft een aparte lijn voor jonge vrouwen: "only 4 stylish girls". De prijs is lager dan de gemiddelde prijs van Patricia Pepe, dus betaalbaarder voor de jonge vrouwen.Patricia pepe brengt lingerie, kinderkleding, mannen -en vrouwenkledij op de markt. Tijdens de zomer van 2009 zal de nieuwe strandkleding op de markt verschijnen. Ontwerpers Patrizia Bambi en Claudio Orreo doen hun uiterste best om aangename kledij te ontwerpen voor de jonge vrouw. Sinds kort heeft Patricia Pepe een webshop gelanceerd op patriciapepe.com. De webshop bestaat uit 2 delen: één voor de actuele collectie en de andere is een outletwinkel.

Fornarina staat bekend voor trendy collectiewaar prints en kleuren van belang zijn. Fornarina kledij is vooral voor de jonge vrouw, maar niet zo goedkoop. Hier kan je ook leuke accessoires vinden.


Pinko heeft sinds vorig jaar een nieuwe winkel geopend in de Huidevetterstraat 42a. Hier kan elke jonge vrouw dromen van leuke kleedjes, broeken en shirts,...Maar om hiervan in je kast een kledingstuk te hangen, moet je toch iets dieper in je portefeuille duiken. Pinko noemt zichzelf het It-girl label. De kledij voor de mode bewuste, trendy en luxueuze jonge vrouw en dat idee vind je ook terug in winkel in Antwerpen. De adembenemende winkel bevindt zich in een mooi pand met hoge plafonds.
Je vindt er de oude schoorsteenmantels en mooie witte marmer op de vloer en de muren. aan de pashokjes voel je onder je voeten fluffy warm wit tapijt. Zalig om op te lopen. Aan de overkant vind je op hoek (nr 51) de winkel Gucci.

Iedereen kent Gucci wel van naam, maar weinige zijn gegadigd om er te kopen door het duurdere prijskaartje. Maar eens even binnenlopen in de winkel is meer dan de moeite waard.

In de Nationalestraat 35 vindt je Liu Jo. Liu Jo is vooral voor vrouwen die op zoek zijn naar smaakvolle trendy kleding die toch casual gedragen wordt. De collectie is zeker en vast niet gericht op een bepaalde leeftijd. Wat dit merk vooral kenmerkt is de materiaalkeuze: van high tech stoffen tot canvas. De winkel is ook een streling voor het oog.
Je vindt in de nationalestraat (nr 11) de winkel Diesel. Ook heeft Diesel een winkel op de Meir, maar deze is meer gericht naar de jongeren. De Diesel winkel in de Nationalestraat focust zich vooral op de 'coole' volwassenen. Vaak zijn er maar een paar exemplaren van een bepaald kledingstuk. Ook vind je hier alle soorten modellen van jeans voor zowel man als vrouw.
David Mayer vind je in de nationalestraat 64. Deze keer geen vrouwenwinkel, maar een rasechte mannenwinkel. Hier kan de man alles vinden, het totaalpakket. Van kleding, schoenen tot accessoires en parfum. Elk kledingstuk krijgt een eigen special touch.


Op Hopland vindt je dan weer de winkels Emporio Armani(nr.16-22) en Olivier Strelli
Armani kan je zeker en vast klasseren onder de dure merken, maar het is altijd wel leuk om eens langs de etalages te lopen. je kan er ook alles vinden: brillen, tassen, parfum, horloges, kledij. Alles is even verfijnd en tijdloos en ontzettend duur...
Olivier Strelli heeft op hopland zowel een dames als een herenwinkel geopend. Zowel in de stadsfeestzaal als op Hopland 35 vind je Olivier Strelli in al zijn glorie. vind je hier schoenen en andere accessoires. Olivier Strelli staat ook bekend voor zijn levendige kleuren en stijlvolle kledij die toch nog casual gedragen kan worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten