donderdag 7 mei 2009

Bezoekje aan Abarth museum

Voor de rally-liefhebbers hebben we in dit nummer ook wat in petto. Als u geïnteresseerd bent in de autosport moet u vast en zeker een bezoekje brengen aan het Abarth Works Museum. Dat bevindt zich in het industrieterrein van Lier en herbergt een van de mooiste collecties rallywagens van Europa. Guy Moerenhout, de oprichter van het museum en zelf ook rallyrijder en mecanicien, heeft een passie voor Abarth en is dan ook een grote verzameling begonnen.

Abarth heeft ondertussen een rijke geschiedenis. Carlo Abarth richtte na de 2e Wereldoorlog het Scuderia raceteam op en begon een jaar later met de productie van speciale uitlaatsystemen. Al snel begon de fabriek ook auto’s te bouwen. In de jaren 70 verkocht Abarth zijn bedrijf aan Fiat. Abarth is een tijdje van toneel verdwenen maar nu komen er terug nieuwe modellen op de markt.

Tot zover onze korte geschiedenis van Abarth. Dit brengt ons terug naar het Abarth Works Museum waar Guy Moerenhout wagens van klanten onderhoudt, wagens restaureert en oltimers verkoopt. Guy Moerenhout heeft over de hele wereld klanten en is beroemd bij Abarth-liefhebbers. Helaas is dat bij ons nog niet het geval. Nu Abarth terug gelanceerd wordt als onafhankelijk merk wordt daar misschien wel verandering in gebracht. Het museum zal immers op de officiële website van Abarth vermeldt worden en de dealers zullen van Guy Moerenhout een opleiding krijgen over de geschiedenis van Abarth.

Maar je hoeft niet per se een Abarth-liefhebber te zijn om hier je ogen uit te kijken. Elke autofan zal hier zeker plezier aan beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten