donderdag 7 mei 2009

Italiaanse wijnbar Franscesco




Met wijn bezig zijn en de klanten helpen met de wijnkeuze, is voor Franscesco geen opoffering, maar gewoon puur genieten.De bar zelf is niet zo groot,maar dat is hier geen nadeel. “Ik ga voor kwaliteit. Daarom kunnen maximum 22 personen hier gezellig iets komen eten en drinken” Door het hoge plafond, de grote zwarte weerspiegelende tegels en de wandverlichting lijkt het er helemaal niet zo klein, maar des te aangenamer.

“15 jaar lang heb ik in Italië dezelfde bar gehad, dit soort van wijnbar/restaurant is typisch Italiaans.” Maar in Italië zorgde Franscesco ook voor ontbijt: “Kleine koffietjes en een brioche, Italianen eten niets anders dan dat ‘s morgens”. Fransceso besloot drie jaar geleden zijn Italiaans baar te verkopen toen het economisch inTekengrootte Italië heel slecht ging, maar hij bleef niet bij de pakken zitten.


“De mensen kunnen zich hier amuseren, muziek luisteren, wijntje drinken, iets eten.

Dat is het echte Italië”



“Ik droomde ervan om ooit iets te doen in Antwerpen en voilà dit is het resultaat” Franscesco’s band met België is makkelijk te verklaren.Hij is geboren in België en heeft zijn jeugd in Brussel doorgebracht, waar hij de opleiding sommelier volgde. Daarna ging hij voor 25 jaar naar Italië. De wijnkaart is zeer uitgebreid. Zowel liefhebbers van witte als van rode wijn en zelfs van champagne vinden hier zeker hun gading en de prijs is democratisch.

Als klant word je hier verwend. Bij je glas wijn krijg je steevast een bordje met lekkers. Warme stukjes stokbrood met zuiderse tomaatjes, mozarella en Parmigiano met truffelschijfjes (bruscetta) zijn een beter alternatief dan de bekende borrelnootjes. De specialiteit van Franscesco is de gefrituurde olijf. De olijf wordt ontpit en opgevuld met kalfvlees. Daarna wordt ze gepaneerd en gefrituurd. zeker de moeite waard om te proeven. Een kopje koffie wordt hier nog op de traditionele manier gemaakt, niet met een elektronische machine. Ik heb mijn koffiemachine uit Italië meegenomen.

Daarmee maak ik de koffie. Dat verschil proef je!”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten