donderdag 19 februari 2009

Rome Special

ROME SPECIAL

Rome is de hoofdstad van Italië en tevens de hoofdstad van de regio Lazio en de provincie Rome. Rome bedekt een oppervlakte van 1285 km2. Inwoners van Rome worden romeinen genoemd.

Bezienswaardigheden


Bezienswaardigheden zijn er genoeg in Rome. Kerken stapelen zich op, over fonteinen struikel je bijna en je kan ook niet naast de Romeinse triomfbogen kijken.

Fontana di Trevi

De Trevi Fontein is de bekendste in Rome en absoluut een must om gezien te hebben. De fontein is bijna 26 meter hoog en ongeveer 20 meter breed. De fontein is gelegen aan het pleintje Piazza di Trevi en gebouwd door Nicola Salvi. Het is een van de bekendste fonteinen gebouwd in barok stijl. Het monument is gebouwd in opdracht van Paus Clemens XIIDe fontein is onder andere bekend door de badende actrice Anita Ekberg uit de film "La Doce Vita". Volgens de mythe moet je met je rug naar de fontein toe gaan staan en een muntstuk of twee over je linkerschouder gooien. Dan moet je aan Rome denken en “Arrivederci Roma, tibi gratia volo, in tiberis aqua tua fluit"( = tot wederziens Rome, ik wil je genade, je water stroomt naar de Tiber) roepen. Als je dat doet kom je zeker naar Rome terug. De beelden in het midden tonen de zeegod Neptunus op een strijdwagen, getrokken door paarden en jonge zeegoden. Als je ooit een bezoekje aan deze fontein brengt, moet je weten dat het verboden is erin te baden.



Colosseum

Keizer Vespasianus gaf in 72 na Chr. de opdracht tot het bouwen van Rome's grootste amfitheater. Het werd gebouwd op de plaats waar eerder een moerassig meer gelegen was. Dat meer maakte deel uit van het paleis van Nero, de Domus Aurea. Vespasianus' amfitheater was het beroemdste in de Romeinse wereld. Men kende het onder de naam Amphitheatrum Flavium. Dat is afgeleid van Flavius, de familienaam van Vespasianus. Tegenwoordig is het amfitheater beter bekend als het Colosseum. Het gebouw kon 50 000 toeschouwers bevatten en had wel 80 ingangen. Men gebruikte het amfitheater voor allerlei spelen zoals gladiatorgevechten en gevechten met dieren. Erg beroemd waren de zeeslagen. Men liet dan water in de arena lopen en beeldde oude, beroemde zeeslagen na. De gladiatorshows die 's middags werden opgevoerd waren het hoogtepunt. De spelen waren er om de mensen te amuseren. Er waren verschillende plaatsen in het Colosseum. Mensen zaten naargelang belangrijkheid of naargelang ze man of vrouw waren. De beste plaatsen waren voorbehouden voor de keizer en zijn gevolg. Met de opkomst van het christendom kwam er meer verzet tegen de spelen waar ondertussen al honderduizende mensen om het leven waren gekomen. Tegenwoordig beschouwt men het als monument. Het Colosseum is zelfs benoemd tot een van de zeven wereldwonderen. Dus zeker de moeite waard om eens te gaan bezoeken.




Pantheon

Het Pantheon werd in 27 voor Christus gebouwd door Marcus Agrippa. Na een verwoestende brand werd het gebouw gerestaureerd door keizer Hadrianus. Nadat het West-Romeinse Rijk gevallen is, bleef het Pantheon in bezit van Byzantijnse keizers. Keizer Phocas schonk in 609 de tempel aan Paus Bonifatius IV. Hij maakte van het Pantheon een kerk. Dat is de reden waarom het gebouw nooit afgebroken is. Daarna werd het Pantheon gebruikt als begraafplaats voor belangrijke Italianen. Tot nu toe is het Pantheon een van de best bewaarde monumenten in Rome.


Vaticaanstad

Sinds 1929 is Vaticaanstad een soevereine staat met eigen winkels, eigen pauselijke kantoren, een eigen uitgeverij en een eigen radiostation dat over de hele wereld uitzendt. Vaticaanstad is bekend voor de Sixtijnse Kapel, het St. Pietersplein, de St. Pietersbasiliek en de Zuilengalerijen. Deze allemaal tot in de puntjes beschrijven zou enorm veel werk zijn. Ik kan daarom beter aanraden er zelf eens te gaan kijken.

De officiële site http://www.vatican.va/phome_en.htm


Mijn aanraders

Hotel Flora

Hotel Flora was ooit een gezinswoning. Architecten en ontwerpers hebben er jaren aan gewerkt om de villa te ontwerpen in de Italiaanse Stile Liberty. Na een lange en zorgvuldige restauratie, presenteert het Hotel Flora zich als een viersterrenhotel dat gasten van het maximale comfort in moderne stijl voorziet. Uw aangename verblijf bij het Hotel Flora wordt helemaal afgemaakt door de mogelijkheid om te proeven van de plaatselijke specialiteiten in het koffietentje of op het prachtige terras dat uitkijkt over Rome.


Camping Roma Flash

Deze camping ligt op 40 km van het centrum van de stad en is de ideale manier om op een goedkopere manier te genieten van deze culture stad. De camping is voorzien van alle benodigdheden die een goed kampeerder nodig heeft. Zoals bijvoorbeeld het goede sportpark. Er zijn veel activiteiten voorzien en de prijzen liggen heel wat lager dan de hotelletjes in het centrum van de stad.

Hoe in Rome te geraken?

Goedkope vliegtickets kan u vinden op de site van Ryan air. Prijzen varieren tussen 50 en 150 euro.

Zo ondertussen bent u een beetje op de hoogte van de grote stad die ons o boeit. Hiermee hoop ik u tot daar te kunnen lokken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten