dinsdag 17 februari 2009

Simpele Italiaanse gerechtjes

Spaghetti carbonara

Ingrediënten voor 1 persoon:
- Olijfolie
- Spekblokjes
- 1 eitje
- Room

Werkwijze:

Je zet als eerste een pot met water en een beetje zout op het vuur (voor de pasta te koken). Ondertussen begin je aan de saus.
1. Zet de pot op het vuur met een bodempje olijfolie.
2. Zet het vuur niet te hard.
3. Voeg er dadelijk de spekjes aan toe.
4. Terwijl de spekjes lichtjes begin te sudderen, breek je het eitje in een appart bord en klop
je het samen met een beetje room. (Niet hard kloppen het eigeel, eiwit en room moet
gewoon gemengd zijn.)
5. Als de spekjes ligt gebakken zijn. Zet je het op een zacht vuurtje om de spekjes warm te
houden. Ondertussen zal je de spaghetti kunnen koken.

Als alles gekookt is, meng je de spaghetti met de spekjes en het eitje met room. Door de warmte van de spaghetti wordt alles 1 geheel.

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten