dinsdag 28 april 2009

Pasta scampi

De zomer komt eraan en wie heeft er dan niet graag een beetje vis :)

Ingredienten:
- olijfolie
- een pak scampi's
- 2 teentjes look
- een scheutje cognac
- gepureerde tomaat
- room

Bereiding
1) Neem een braadpan en verhit de olie erin (een bodempje olie)
2) Bak de scampi's ongeveer 2 minuten in de olie (als ze roze zijn, zijn ze goed)
3) Haal de scampi's uit de pan en laat ze uitdruppen op een bordje met keukenpapier.
4) In de pan met overblijvende olie van de scampi's, voeg je de verhakkelde look toe.
5) Voeg daarbij een scheutje cognac en laat het voor de helft inkoken
6) voeg een beetje tomatenpuree erbij en roer alles goed om
7) laat 10 minuten pruttelen
8) voeg de room toe en roer het eronder
9) zet de saus op een laag pitje en voeg de scampi's terug toe zodat ze terug warm zijn.

De saus is klaar, je kan de pasta koken terwijl de saus nog op een laagv uurtje blijft staan

Buon appetito!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten