zaterdag 28 maart 2009

Hou je keuken modieus met Alessi!

Alessi maakt sinds 1921 internationaal naam met opmerkelijke en unieke producten. Zij zijn dus ook niet weg te denken van de woonbeurs Salone del Mobile. Die beurs is voor Alberto Alessi ieder jaar een hoogtepunt, te vergelijken met de enorme Fashion Week, maar dan voor functionele designproducten.

Photobucket

In de Stronavallei, in de Italiaanse Alpen ligt de fabriek van Alessi. Daar kan je haast ook niet naastkijken, levensgrote versies kurkentrekkers verwelkomen je! Het bedrijf is opgericht door de grootvader van Alberto, Giovanni Alessi. Van een creatieve familie gesproken! Ook langs zijn moederskant, Bialetti zijn ze verantwoordelijk voor het achthoekige espressoapparaat van gegoten aluminiun van de jaren dertig. Net als Alessi, wist ook Bialetti naam te maken met koffiepotjes en huishoudelijke producten.

Een groot succes zijn de ontwerpen van Philippe Starck voor Alessi. De citruspers Juicy Salif is een zeer bekend ontwerp van hem.

Photobucket


Ook de Anna G. kurkentrekker van Alessandro Mendini blijft een enorm succes!

Photobucket

2 opmerkingen:

  1. Ik houd meer van de volwassen producten van Alessi, zoals de blow up (http://www.design-meubels.net/product/3/39/Alessi-Fruitschaal-Blow-Up-Laag-Laag-49164.html).

    De Salif van Philippe Starck blijft een winner, zoals zoveel van zijn ontwerpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind zelf de meer volwassen producten van Alessi, zoals
    blow up erg goed!

    De meeste ontwerpen van Phillipe Starck zijn winnaars wat mij betreft!

    BeantwoordenVerwijderen