donderdag 5 maart 2009

lekker Italiaans eten

Op Zoektocht naar de lekker Italiaanse gerechten...

La Taviola Italiana is een bijzonder restaurant. Dit restaurant bevindt zich in de Zirkstraat 47 in Antwerpen...Je kan wel spreken van de iets duurdere prijzen: Een voorgerecht kost +/- 11 
euro, pasta: 12 euro en vis/vlees varieert rond de 18 euro. Voor een 
nagerecht betaal je ongeveer 10 euro. Wat zo bijzonder aan dit restaurant is, is het feit dat Belgische smaken ni
et geweerd worden in de Italiaanse keuken. Een portie Belgische friet kan je altijd bestellen bij een hoofdgerecht. In de keuken staat een Napolitaanse kok die getrouwd is met met een in België, uit Italiaanse ouders geboren vrouw. De eigenares vindt je regelmatig terug in de zaak. Het interieur heeft veel weg van een huiselijk tafereel. Sober, maar toch gezellig. De keuken bestaat uit eenvoudige, maar lekkere streekgerechten. 

Vapiano
Dit restaurantje vind je terug in het hartje van Antwerpen... Op de groenplaats kan je dit restaurantje vinden. Het is een Duitse restaurantketen, maar het restaurant brengt lekkere betaalbare Italiaanse gerechten. Het restaurant op de groenplaats was het eerste restaurant dat buiten Duitsland is opgericht. De prijzen zijn erg betaalbaar en variëren voor het voorgerecht 
tussen de 2,50 euro en 8 euro, voor het hoofdgerecht tussen de 3,50 euro en de 8,50 euro en voor het nagerecht betaal je +/- 4 euro. Er is een loungebar, 3 open keukens. Overal in de ruimte vind je hoge tafels met barkrukken. 
Dit is een zeer trendy restaurant. Bij het binnenkomen krijg je een chipkaart waar al je bestellingen
op terechtkomen. Aan de verschillende togen kan je verschillende gerechten kiezen en de kaartlezer registreert je bestellingen op de chipkaart. Er zijn verschillende soorten antipasta, slaatjes, pizza's, pasta's en dessertjes...

Contrasto MB bevindt zich tussen de kunst, want de het restaurant is geopend in het Provinciaal fotomuseum. Dit restaurant is gelegen aan de Waalse kaai 47, aan Het Zuid. 

Je kan er niet alleen iets eten, maar gewoon gezellig iets drinken na een eventueel bezoek aan het fotomuseum is ook een optie. En in de zomer is er een terras waar je rustig kan genieten van de zon. Het interieur is stijlvol maar sober. Vooral zwart en wit tekenen het restaurant. De zitplaatsen zijn beperkt
waardoor je een enorm ruimtegevoel krijgt. De prijzen variëren voor een voorgerecht tussen de 10 en de 18 euro en voor een hoofdgerecht tussen de 14 en de 24 euro. 
Er is een ruime keuze aan antipasta, vis en vlees. Ook vind je hier een heel assortiment aan wijnen. Hier kan je beslist lekker en gezellig gaan eten. 

Gallo Nero is een iets duurder restaurant uit de reek. Je betaalt er voor een voorgerecht iets tussen de 12 en de 22 euro en voor een hoofdgerecht betaal je ongeveer tussen de 17 en de 24 euro. Dit restaurantje is gelegen in de oude stad, om precies te zijn in de Grote Pieter Potstraat 36 in Antwerpen.  Het restaurant ligt in een autovrij steegje, dus een heel rustige buurt. Romantische Italiaanse muziek hoor je al van op straat. De eigenaar spreekt enkel Italiaans en Frans. Het interieur is sober en het aantal zitjes zijn beperkt in aantal. Italiaanse hebbedingetjes maken de muren wel levendig. Van de obers krijg je uitgebreide informatie over de gerechten. Alle gerechten zijn eenvoudig, maar ontzettend lekker volgens vele commentaren.

Op de dageraadplaats 21 vind je een een klein, maar bekend restaurantje. La Nostra Casa zorgt niet alleen voor lekker eten in het restaurant, maar je kan ook pizza's en pasta's uithalen. Het interieur is eenvoudig, maar zeker niet lelijk. De prijzen zijn echt wel democratisch. Voor een voorgerecht betaal je tussen de 5 en de 10 euro en voor een hoofdgerecht betaal je minimum 7 euro en maximaal 13 euro. De kok is van Italiaanse afkomst. Borden worden hier rijkelijk gevuld met verse gerechten en pizza's liggen goed vol met lekkere groenten en andere ingrediënten. De keuken is eenvoudig, maar dit wil niet zeggen dat het niet lekker is. De tiramisu is een grote hit in dit restaurant.

Lancia Food lounge klinkt hip en is het ook. De Horecaondernemer ging in zee met het automerk Lancia en openden samen deze bar. Dit was de eerste keer dat Lancia zijn merk aan een restaurant bindt. De ruimte werd gekleurd in de kleuren van lancia. De menukaart is beperkt, maar je kan hier prijselijk eten. Voor een voorgerecht betaal je ongeveer 4 euro, voor een hoofdgerecht +/-, 12 euro en voor het dessert ongeveer 6 euro. wat vooral op valt zijn de nieuwe multimediasnufjes. In de muur zijn kleine tv'tje ingebouwd die reclamefilmpjes van lancia presenteren. De porties zijn groot en pittig. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten