donderdag 12 maart 2009

Italiaanse Film



Enkele Italiaanse toppers:
Il Divo

Il Divo is het portret van een indrukkenwekkende figuur, Guilio Andreotti. Jarenlang is hij de Alfa en Omega van de Italiaanse politiek geweest. Gevoelloos, onbereikbaar, achterbaks verbergt hij zich achter een berekende schijn van normaliteit. Zeven maal minister-president en 24 maal minister, zette hij zich in om kost wat kost het communisme niet aan de macht te laten komen. De ex-premier van Italië geloofde niet in het toeval, wel in de wil van god. Vier decennia lang heeft hij de Italiaanse politiek in zijn macht gehad tot de maffia hem de oorlog verklaarde.
Een indrukwekkende film met Toni Servillo in de hoofdrol. Il Divo kreeg de European Film prijs voor beste acteur en de Prix du jury Cannes.




Gomorra




Het leven voor de bewoners van Napels en Caserta is moeilijk. Machtspelletjes, wraakzucht en bloederige afrekeningen zijn dagelijkse kost voor deze Italianen. Slechts enkele gelukkigen kunnen dromen van een normaal leven. In hun wereldje, volledig gecontroleerd door de maffia, moeten ze buigen voor de regels van het ‘systeem’ van de Camorra. Zo niet, krijgen ze te maken met meedogenloos geweld. Vijf verhalen worden in deze setting met elkaar verwikkeld. Een spraakmakende film winnaar van de grote prijs in Cannes.


Caos Calmo




Kalme chaos. Dat heeft Pietro Paladini altijd in zijn hart gevoeld sinds de plotselinge dood van zijn vrouw. Pietro is een succesvolle directeur, gelukkig getrouwd en vader van een 10-jarige dochter Claudia. Op een dag komt hij thuis en vindt zijn eigen vrouw dood. Vanaf dan begint zijn leven een heel andere wending te krijgen. Hij creëert zijn eigen wereldje waarin hij zich vastklampt aan zijn dochter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten