woensdag 11 maart 2009

Traditionele cassata

Ingrediënten 1
(ronde) cake
400 gram ricottakaas
75 gram suiker
50 gram maraschinokersen,gehakt
50 gram bittere chocolade, geraspt
200 gram bittere chocolade
5 eetlepels Grand Marnier
5 eetlepels room
1 deciliter zeer sterke koffie
150 gram (room)boter

Bereiding:
1) Snijd de cake horizontaal in plakken van 1 cm. dik.
2) Meng de ricotta, room, Grand Marnier en suiker met een mixer totdat het een gladde substantie is.
3) Meng de geraspte chocolade en de fijngehakte maraschinokersen erdoor.
4) Besmeer de onderste plak cake met het ricottamengsel, leg hier de volgende plak cake op en besmeer ook die.
5) Herhaal dit tot je alle cake hebt gebruikt. Besmeer de buitenkant van de cake met het ricottamengsel en zet het geheel in de koelkast om op te stijven.
6) Smelt de 200 gram chocolade au bain marie in de koffie.
7) Voeg de boter in klontjes toe en roer die erdoor. Laat het chocolademengsel staan tot het wat dikker wordt.
8) Besmeer de buitenkant van de taart hiermee en laat de taart een dag in de koelkast staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten